Ana içeriğe atla

izmir'i Geziyoruz : Çeşme


ÇEŞME’DE GEZİLECEK YERLER



Çeşme Kalesi Çeşme marinaya tepeden bakabileceğiniz tarih severlerin mutlaka gitmesi gereken bir yerdir. 1508 yılında II. Beyazıt tarafından yapılmıştır. Altı kulesi ve üç hendeği vardır. 1965 yılında kale silah müzesi haline döndürülmüştür. 1984’ten itibaren müzede Erythrai antik kentinde yapılan kazılarda bulunan eserler sergileniyor. Mükemmel fotoğraflar çektirebileceğiniz müthiş bir yerdir.

1529 yılında Kanuni’nin emriyle yapılan tarihi kervansaray günümüzde otel kullanılmaktadır. Osmanlının ihtişamını görebileceğiniz iki katlı yapı restore edilmiştir. Çeşme Kalesine çok yakındır. Etrafında alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar bulunmaktadır.


Çeşme’de konaklayabileceğiniz bir çok otel, pansiyon ve butik oteller mevcuttur. Alaçatı’da rengarenk taş evli butik oteller de kalabilirsiniz. Uygun bütçe ile konaklama yapmak isterseniz Çeşme’nin Ilıca ilçesinde konaklayabilirsiniz.


Çeşme’de sağlıklı ve lezzetli Ege yemeklerini tadabilirsiniz. Çeşit çeşit mezeleri farklı kültürlerin izlerini taşıyan lezzetleri bulabilirsiniz. İzmir’in ünlü lezzetleri bayoz ve kumruyu da Çeşme’de tadabilirsiniz. Çeşme deniz kenarında balık restoranlarında çeşitli deniz ürünlerini tadabilirsiniz. Çeşme’nin sakızlı dondurmasını mutlaka tadın. Fırınlarında satılan tahinli çörekleri sabah kahvaltısında mutlaka tadın.


Çeşme’de her zevke hitap eden gece hayatını görebilirsiniz. Barlar, diskolar ve canlı müziklerle geceleyin eğlenebilirsiniz. Meydandaki buzbadem ve midye satıcılarına mutlaka uğrayın. Denenmesi gereken lezzetlerdendir.


Çeşme’de hem ulusal hem uluslararası festivaller düzenlenmektedir. Uluslararası Deniz Şenliği, Müzik Festivali ve Alaçatı Ot Festivali yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıdır. Uluslararası Çeşme Müzik Festivali her yıl kalenin içinde yapılmaktadır. İki hafta sürmektedir. Çeşitli ülkelerin katılımıyla yapılır. Sanatçıların konserleri, resim sergileri ve yöresel tatların tanıtıldığı bir festivaldir.

Çeşme ve Alaçatı tutkunları gezilecek yerleri, alaçatı oteller, alaçatı restaurantlarını çok iyi bildiklerini varsaydığımız için hiç gitmeyen veya kısa süreli kalıp da çok fazla gezemeyen gezi ve tatil sevenler için bu yazıyı sizlerle paylaştık.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trabzon'da Gezilesi Yerler

TRABZON’DA GEZİLECEK YERLER SÜMELA MANASTIRI Tarabzon’un Maçka ilçesinde bulunmaktadır. Altındere vadisine hakim Karadağ’ın eteklerinde sarp kayalıkların üzerine kurulmuştur. Manastır vadiden 300 metre yüksekliktedir. Halk arasında Meryem Ana olarak bilinmektedir. Manastırın ana kaya kilisenin içinde birkaç şapel, mutfak, öğrenci odaları,

İzmir'i Geziyoruz : Urla

URLA Urla İzmir’in en güzel ve şirin tatil yapabileceğiniz kasabaları arasındadır. Urla Çeşme’ye 55 km uzaklıktadır.   Tarihi Antik çağlara uzanan Urla Pers, Roma ve Bizans imparatorluklarının hakimiyetine girmiştir.   Türklerin Anadolu’da hakimiyetinin artmasıyla Büyük Selçuklular, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı İmparatorluğu hüküm sürmüştür. Tertemiz mis gibi deniz kokan havası, tarihi mekanları ve lezzetli yemekleri ile İzmir’in en güzel tatil kasabalarından biri olan Urla’yı çok beğeneceksiniz. Urla sahiline 500 metre mesafede bulunan Karantina Adasını mutlaka görün.   Adaya MÖ. 225 yılında Büyük İskender tarafından yaptırılan yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Adanın plajı dalga almaması ve temizliği ile çok ünlüdür. Urla ilçe merkezine 5 km mesafede olan Çeşmealtı turistlerin yoğun ilgisini görmektedir. Çeşmealtı’nda birçok yazlık ev bulunmaktadır. 12 adalara Çeşmealtı’ndan turlar düzenlenmektedir. Çeşmealtı denizi temizliği ile dikkat çekmektedir. Konaklama