Ana içeriğe atla

Trabzon'da Gezilesi Yerler


TRABZON’DA GEZİLECEK YERLER


SÜMELA MANASTIRI


Tarabzon’un Maçka ilçesinde bulunmaktadır. Altındere vadisine hakim Karadağ’ın eteklerinde sarp kayalıkların üzerine kurulmuştur. Manastır vadiden 300 metre yüksekliktedir. Halk arasında Meryem Ana olarak bilinmektedir. Manastırın ana kaya kilisenin içinde birkaç şapel, mutfak, öğrenci odaları,
misafirhane, kütüphane ve Kutsal Ayazma’dan oluşmaktadır. Manastırın girişinde büyük bir su kemeri bulunmaktadır. Dar uzun bir merdivenle manastırın ana girişine ulaşılmaktadır. Giriş kapısının hemen yanında muhafız odaları vardır. Buradan merdivenle iç avluya inilmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiği önemli tarihi miraslardandır.



TRABZON KALESİ


Trabzon il merkezinde bulunur. Kalede bulunan en eski surlar MÖ 4. Yüzyıl Roma Devrinde tarihlenmektedir. Kalenin içinde cami, mahzen, cebehane, muhafazacı evleri vardır.

VAZELON MANASTIRI


Maçka ilçesinde bulunur. İçerisinde mağara ve ayazmalar vardır. MS 270-317 yılları arasında kurulduğu söylenti şeklinde duyulmaktadır.

UZUN GÖL


Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken turizm alanında gelişmiş bir yerdir. Bölgede kalabileceğiniz oteller bulunmaktadır. Uzungöl tam bir tablo görünümündedir. Yöresel yemekleriyle gelen misafirlerine birbirinde lezzetli tatlar sunmaktadır.

AYASOFYA MÜZESİ


Trabzon İmparatorluğu Kralı I. Manuel tarafından 1250-1260 yılları arasında klişe olarak yaptırılmıştır. Sonraki yıllarda hastane ve cami olarak kullanılmıştır. Günümüzde restorasyon çalışmaları yapılarak müze olarak hizmet vermektedir.

BOZTEPE


Trabzon’u yüksekten keyifle seyredeceğiniz bir yerdir. Serinleten bir havası olup deniz manzarasında çayınızı yudumlayabileceğiniz mükemmel mekanlar da keyif alabilirsiniz.


ÇAL MAĞARASI


Dünyanın en uzun ikinci mağarasıdır. Bugünkü haline 8 milyon yılda geldiği düşünülmektedir. Mağaranın astım ve sinüzit hastalarına iyi geldiği sürekli söylenmektedir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir'i Geziyoruz : Urla

URLA Urla İzmir’in en güzel ve şirin tatil yapabileceğiniz kasabaları arasındadır. Urla Çeşme’ye 55 km uzaklıktadır.   Tarihi Antik çağlara uzanan Urla Pers, Roma ve Bizans imparatorluklarının hakimiyetine girmiştir.   Türklerin Anadolu’da hakimiyetinin artmasıyla Büyük Selçuklular, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı İmparatorluğu hüküm sürmüştür. Tertemiz mis gibi deniz kokan havası, tarihi mekanları ve lezzetli yemekleri ile İzmir’in en güzel tatil kasabalarından biri olan Urla’yı çok beğeneceksiniz. Urla sahiline 500 metre mesafede bulunan Karantina Adasını mutlaka görün.   Adaya MÖ. 225 yılında Büyük İskender tarafından yaptırılan yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Adanın plajı dalga almaması ve temizliği ile çok ünlüdür. Urla ilçe merkezine 5 km mesafede olan Çeşmealtı turistlerin yoğun ilgisini görmektedir. Çeşmealtı’nda birçok yazlık ev bulunmaktadır. 12 adalara Çeşmealtı’ndan turlar düzenlenmektedir. Çeşmealtı denizi temizliği ile dikkat çekmektedir. Konaklama

izmir'i Geziyoruz : Çeşme

ÇEŞME’DE GEZİLECEK YERLER Çeşme Kalesi Çeşme marinaya tepeden bakabileceğiniz tarih severlerin mutlaka gitmesi gereken bir yerdir. 1508 yılında II. Beyazıt tarafından yapılmıştır. Altı kulesi ve üç hendeği vardır. 1965 yılında kale silah müzesi haline döndürülmüştür. 1984’ten itibaren müzede Erythrai antik kentinde yapılan kazılarda bulunan eserler sergileniyor. Mükemmel fotoğraflar çektirebileceğiniz müthiş bir yerdir.